Wednesday, June 24, 2015

Kawan

Umi pesan , jangan baik sangat dengan orang .

Abah pesan , pilih kawan . Pedulikan apa orang nak cakap . Pentingkan diri sendiri . Apa apa hal pun family yang ada . Bukan kawan . Walau baik macam mana sekalipun kawan tuh , family tetap yang terbaik .

"Dulu takde kawan . Sekarang ada kawan ."
"Mana nak ikut kita dah ."
"Eh perempuan ni annoying sia ."
"Kau blah kau blah."

Aku taktahu lah . Jangan push aku . Jangan condemn aku teruk teruk . Memang aku tahu kau terasa . Tapi aku yang hadap ni macam mana? Bagi aku ruang . Jangan terus nak menghukum aku . Itu sebab aku bagitahu awal awal apa aku rasa . Sebab aku tahu things will get worse . Because I have been there . It happened to me once . Long ago .

Kau terasa , abaikan aku . Jangan tegur aku kalau apa yang kau nak cakap cuma hanya nak memerli aku , tolong jangan cakap dengan aku . You're only sending me away when you're being sarcastic to me .

Cakap lah apa pun . Lupa diri . Lupa daratan . Lupa jasa baik . Bagi pinjam duit . Selalu fikirkan aku . Tell me . I know . My bad .

Macam kau cakap . People change .

I am not . It is just a phase of life yang tengah berputar .

Lupa ke ? Aku selalu cakap . Dunia ni berputar . What you give you get back , sooner or later . Silap aku dulu , tengah kejar aku . Apa dia rasa , aku tengah rasa .

Bezanya ,

Dulu kami diam tak bersuara . Abaikan diri masing masing . Bila aku mendekat , dia merapat .

Sekarang suara perli memerli aku kuat lantang bersuara penuh rasa . Bila aku mendekat , kau menjauh .

Aku tahu kau terasa . Aku sedar . Aku minta maaf . Aku mengaku itu salah aku . Cuma tolong . Bagi aku ruang .

Tolong .


Aku kalau benci , aku benci .
Kalau sayang , aku sayang .

Aku takpandai nak tahan nangis kalau takboleh pendam rasa , kalau takboleh luah rasa . Aku takpandai .


Ni salah satu medium untuk aku luahkan apa yang aku takboleh cakap direct dekat siapa siapa pun . Medium yang mana aku nak kau nampak . Bukan nak mengaibkan . Hanya medium untuk aku bercakap tanpa suara .





Aku rindu zaman sekolah aku . Aku rindu kawan kawan sekolah aku . Yang mana aku boleh buat apa apa pun tanpa ada yang terasa and if they did , sekejap jeh lepas tu baik balik .

Kalau masa boleh berputar balik , aku nak . Aku nak .

No comments: