Tuesday, February 2, 2016

Things will never be the same

Bila fikir balik. Elok juga bergaduh cam taik haritu.

Orang marah ni selalu main lepas jeh apa dia cakap. Dan apa dia cakap tuh lah benda pertama yang terlintas dalam kepala otak dia pasal kita. Bahasa mudah, jujur.

"Nak tahu perangai sebenar boyfriend kau, tengok masa dia marah."

Valid untuk semua orang sebenarnya. Bukan boyfriend jeh.

True colors dia keluar. Dekat situ kau boleh tahu lah mana letak duduk kau dalam hidup dia.

Takyah tunggu lama.

Angkat kaki, blah.

Sejak sejak bahagia dengan Faiz (alhamdulillah) ni (dengan family juga) (dan kawan), aku sangat mengamalkan prinsip "nak, nak. taknak g mampos.".

Dulu prinsip tuh juga aku pegang tapi tak kukuh ngat. Sekarang sangat berpegang teguh lah.

We cant please everyone.

"Dah ada boyfriend boleh ah sembang."

Bij please.

Before this pun dah pernah cakap. Banyak kali cakap.

Benda kalau benda repeat jadi, its not a mistake anymore. Its called CHOICE.

He choose to be that way. Everytime he messed up, kau kata itu ini nak move on blablabla. Tapi still dengan that shit.

Batak.

He messed up. You "move on".

"Dia boleh asal aku takboleh?"

"Dia buat, kau buat ah balik."

And you did it too.

But actually you did it too everytime he messed up. And you put the blame on him.

And still, stay with him?

Aku bukan nak "rosakkan" "friendship" korang nor our "friendship" either.

Tapi, kitorang juga korang cari minta tolong...

Lepas tuh something happened, kitorang dipersalahkan.

Like wadehel?????????????????


Ini bukan dengki ke apa tau.

Cuma,

I am not an iphone user and you are. Dont ever said

"Noob guna 360"

Bij my phone bersih dari apps 360 and B12 whatever shit.

"Aku taksuka post gambar selfie dekat instagram ni."

I may not an iphone user.

But hmm jangan nak bongkak sangat boleh macam kau takpernah guna phone aku nak selfie tau.

Nah amik balik kau punya

"Bukan nak mengunkit. Cuma sedar diri."

I need it no more.





No comments: